Bucuriile sunt daruri ale destinului care isi dovedesc valoarea în prezent. Suferintele, in schimb, sunt izvoare ale cunoasterii a caror importanta va iesi la iveală in viitor.(R. Steiner)

Gradinita Waldorf Eruditio este o stradanie sufleteasca care aduce impreuna copii fericiti, educatori daruiti, parinti implicati in construirea unei comunitati care sa ne inspire in drumul nostru, si sa simtim ca nu suntem singuri in aceasta arta de a introduce copilul, fiinta in devenire, in lume.  Cautam sa dezvoltam copiilor forta, curajul si lumina interioara, calitati sufletesti care sa trezeasca entuziasmul de viata, creativitatea si forta de a dezvolta relatii umane bazate pe frumos si adevar.

Intr-un spirit comun de drag  si liberate, indreptat catre valori ce tin de moralitate si in baza unei munci launtrice, gradinita Waldorf Eruditio isi propune sa dezvolte capacitatea colectiva de a exersa si resimti drumul omenesc de evolutie, bazat pe o stradanie interioara care vine din " inima  noastra" catre " inimile copiilor", care asteapta sa primeasca semintele unei educatii durabile.